Uber планира да привлече 1 млн. жени шофьори до 2020 г.

Приложението за споделено пътуване Uber, коeто в момента е гледанo под лупа заради няколко случая на нападения на шофьори над пътници, обеща да привлече 1 млн. жени шофьори по целия свят до 2020 г.
Услугата не предоставя данни за броя на жените шофьори по целия свят. В САЩ около 14% от общо 160 000 шофьори са жени, посочват от компанията. 

Uber не изисква минимални часове, а също така и определен график, коментира Сейл Юуу, главен съветник на Uber. Тя предлага шанс на жените да развият предприемаческите си умения, да балансират работата и семейните си задължения. Сейл Юуу подчерта мерките за сигурност на апликацията, сред които са и нотификация за това кой е превозващият шофьор и възможност пътниците да споделят информация с други хора кога се очаква да пристигнат на избраната точка. 

Обещанието идва на фона на последствията от инцидентите на шофьори на компанията от Бостън и Чикаго до Ню Делхи. 

Приложението за споделено пътуване проверява шофьорите, но не ги назначава като служители. Вместо това им позволява да използват базираното в смартфоните им приложение, за да ги свърже с пътници, които търсят транспортна услуга срещу заплащане. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Стагнация на потребителските разходи в САЩ през август

След четири поредни месеца на растеж, през август потребителските разходи в САЩ останаха без промяна спрямо юли, което е сигнал за известна предпазливост сред американските домакинства на фона на все още слабия растеж на водещата световна икономика. Личните доходи в САЩ, включващи доходи от заплата и от други източници, нараснаха очаквано..

публикувано на 30.09.16 в 15:59

По-добро от очакваното представяне на британската икономика в месеците преди Brexit

Икономиката на Великобритания се представи изненадващо добре преди референдума на 23-ти юни за бъдещето на страната във или извън ЕС, нараствайки през второто тримесечие с по-солидно от предишните оценки темпо и спрямо това в началото на годината, показва окончателна оценка на британската статистика ONS. Брутният вътрешен продукт на..

публикувано на 30.09.16 в 13:55

Спад на безработицата в България до близо 7-годишно дъно при нейна стабилизация в целия ЕС

Безработицата в 28-те страни - членки на Европейския съюз стабилизира през август за четвърти пореден месец в 7-годишно дъно от 8,6%, като в същото време безработицата в България отбеляза понижение до 7,7%, достигайки най-ниско ниво от октомври 2009-а година, показват последните данни на Евростат. Безработицата в ЕС остана през август на..

публикувано на 30.09.16 в 13:05

Ускоряване на инфлацията в еврозоната през септември до близо двугодишен връх от 0,4 на сто

Инфлацията в еврозоната се ускори през септември до най-високо ниво от близо две години насам, но все още остава далеч под целевото ниво на Европейската централна банка, показват предварителни данни на Евростат. Индексът на потребителски цени (CPI) в 19-те страни-членки на единния валутен блок се повиши очаквано през септември с 0,4% на..

публикувано на 30.09.16 в 12:27

Поредно понижение на производствените цени в България през август

Производствените цени в България се понижават през август спрямо месец по-рано и бележат пореден спад на годишна база, показват данни на Националния статистически институт. Общият индекс на цените на производител в България (PPI индекс) намалява с 0,3% спрямо юли, когато се понижиха с 0,2 на сто. Понижение на цените се наблюдава в добивната..

публикувано на 30.09.16 в 12:10