Ръст от 60% на жилищните продажби в Сингапур през октомври

Продажбите на жилища в Сингапур са се повишили с 60% през октомври спрямо предходния месец. Строителните компании отчитат ръст на сделките с жилища в Сингапур от 341 през септември до 546 през месец октомври, сочат последните данни на Urban Redevelopment Authority.

Цените на имотите спадат за осмо поредно тримесечие за периода юли - септември, записвайки най-големия си спад за последните 13 години, посочиха от URA само преди месец. Перспективите и развитието на имотния пазар е белязано от затегнатото ипотечно кредитиране, което охлади търсенето от страна на инвеститори и потребители. Жилищните цени записват рекордно ниско ниво през третото тримесечие на 2013 г.

Сред новите строителни проекти се откроява UOL Group Ltd.’s Principal Garden, където са осъществени 113 покупко-продажби от общо 200 оферти, показват данните. В NS Property (Thomson) Pte’s Thomson Impressions development са сключени 80 покупко-продажби от общо 150 оферти.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Стагнация на потребителските разходи в САЩ през август

След четири поредни месеца на растеж, през август потребителските разходи в САЩ останаха без промяна спрямо юли, което е сигнал за известна предпазливост сред американските домакинства на фона на все още слабия растеж на водещата световна икономика. Личните доходи в САЩ, включващи доходи от заплата и от други източници, нараснаха очаквано..

публикувано на 30.09.16 в 15:59

По-добро от очакваното представяне на британската икономика в месеците преди Brexit

Икономиката на Великобритания се представи изненадващо добре преди референдума на 23-ти юни за бъдещето на страната във или извън ЕС, нараствайки през второто тримесечие с по-солидно от предишните оценки темпо и спрямо това в началото на годината, показва окончателна оценка на британската статистика ONS. Брутният вътрешен продукт на..

публикувано на 30.09.16 в 13:55

Спад на безработицата в България до близо 7-годишно дъно при нейна стабилизация в целия ЕС

Безработицата в 28-те страни - членки на Европейския съюз стабилизира през август за четвърти пореден месец в 7-годишно дъно от 8,6%, като в същото време безработицата в България отбеляза понижение до 7,7%, достигайки най-ниско ниво от октомври 2009-а година, показват последните данни на Евростат. Безработицата в ЕС остана през август на..

публикувано на 30.09.16 в 13:05

Ускоряване на инфлацията в еврозоната през септември до близо двугодишен връх от 0,4 на сто

Инфлацията в еврозоната се ускори през септември до най-високо ниво от близо две години насам, но все още остава далеч под целевото ниво на Европейската централна банка, показват предварителни данни на Евростат. Индексът на потребителски цени (CPI) в 19-те страни-членки на единния валутен блок се повиши очаквано през септември с 0,4% на..

публикувано на 30.09.16 в 12:27

Поредно понижение на производствените цени в България през август

Производствените цени в България се понижават през август спрямо месец по-рано и бележат пореден спад на годишна база, показват данни на Националния статистически институт. Общият индекс на цените на производител в България (PPI индекс) намалява с 0,3% спрямо юли, когато се понижиха с 0,2 на сто. Понижение на цените се наблюдава в добивната..

публикувано на 30.09.16 в 12:10