Фондовите пазари със спад след слабите данни от Китай

 · Във фокуса на внимание е заседанието на ЕЦБ в четвъртък

·  Водещите борсови индекси се понижиха след слабите търговски данни от Китай

·  Петролът и златото със спад

Валутен пазар

Еврото се търгуваше без сериозни изменения спрямо щатската валута на нива около 1,1005. Вниманието на пазарните участници сега е насочено към срещата на Европейската централна банка, което ще се проведе в четвъртък. На него ще стане ясно дали институцията ще въведе нови стимули или ще остави паричната си политика без промяна.

Йената поскъпна с около половин процент спрямо долара. Японската валута се възползва от статута си на убежище след слабите търговски данни от Китай. Двойката USD/JPY се търгува на нива от 112,53.

Австралийският долар се повиши спрямо щатската валута с 0,15% до 0,7425. Другите стокови валути реализираха спад, притиснати от поевтиняването при петрола. Канадският долар спадна с 0,6 на сто докато новозеландският се понижи с малко над 0,3%

Доларовият индекс, който представя изменението на щатската валута спрямо кошницата от шест основни валути, се повиши леко с 0,08% до 97,21.

Лихви

Лихвите по облигациите приключиха деня с понижение, повлияни от силната сесия в Япония. Доходността по 10-годишните британски облигации приключи търговската сесия с понижение от 9,5 базисни пункта или 1,38%. В същото време 10-годишните американски облигации затвориха с понижение от 5,6 базисни пункта.

Суровини

Въпреки че завърши с понижение от половин процент, златото успя да се задържи над 1200 долара за тройунция. Благородният метал се търгуваше в диапазона 1260-1280 долара.

Сред благородните метали най-лош резултат имаше среброто. Металът спадна с почти 2% до 15,37 долара.

Платината се понижи с 1,35%, достигайки 977 долара за тройунция.

Медта завърши търговията със спад от 2%. Негативно влияние оказаха лошите данни за търговията в Китай, поради което цената падна до 221 долара.

Петролът завърши сесията на червена територия със спад от малко над 4 на сто. Черното злато се понижи до 36,40 долара. Сорт Брент пък поевтиня с 2,18% до 39,65 долара за барел.

Капиталови пазари

Фондовите пазари от двете страни на океана приключиха на червена територия. Основна причина за негативното представяне бяха публикуваните по-рано данни за китайската търговия.

В Европа най-зле се представиха Dax и FTSE 100, които се понижиха с 0,9%. Euro Stoxx 50 поевтиня с 0,6%.

В САЩ водещите индекси също завършиха на червено. Най-слаб резултат имаше Nasdaq – спад от 1,3%, следван от S&P 500, който загуби 1,1 % и Dow Jones с 0,6%.

Бул Тренд Трейдър




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стагнация на потребителските разходи в САЩ през август

След четири поредни месеца на растеж, през август потребителските разходи в САЩ останаха без промяна спрямо юли, което е сигнал за известна предпазливост сред американските домакинства на фона на все още слабия растеж на водещата световна икономика. Личните доходи в САЩ, включващи доходи от заплата и от други източници, нараснаха очаквано..

публикувано на 30.09.16 в 15:59

По-добро от очакваното представяне на британската икономика в месеците преди Brexit

Икономиката на Великобритания се представи изненадващо добре преди референдума на 23-ти юни за бъдещето на страната във или извън ЕС, нараствайки през второто тримесечие с по-солидно от предишните оценки темпо и спрямо това в началото на годината, показва окончателна оценка на британската статистика ONS. Брутният вътрешен продукт на..

публикувано на 30.09.16 в 13:55

Спад на безработицата в България до близо 7-годишно дъно при нейна стабилизация в целия ЕС

Безработицата в 28-те страни - членки на Европейския съюз стабилизира през август за четвърти пореден месец в 7-годишно дъно от 8,6%, като в същото време безработицата в България отбеляза понижение до 7,7%, достигайки най-ниско ниво от октомври 2009-а година, показват последните данни на Евростат. Безработицата в ЕС остана през август на..

публикувано на 30.09.16 в 13:05

Ускоряване на инфлацията в еврозоната през септември до близо двугодишен връх от 0,4 на сто

Инфлацията в еврозоната се ускори през септември до най-високо ниво от близо две години насам, но все още остава далеч под целевото ниво на Европейската централна банка, показват предварителни данни на Евростат. Индексът на потребителски цени (CPI) в 19-те страни-членки на единния валутен блок се повиши очаквано през септември с 0,4% на..

публикувано на 30.09.16 в 12:27

Поредно понижение на производствените цени в България през август

Производствените цени в България се понижават през август спрямо месец по-рано и бележат пореден спад на годишна база, показват данни на Националния статистически институт. Общият индекс на цените на производител в България (PPI индекс) намалява с 0,3% спрямо юли, когато се понижиха с 0,2 на сто. Понижение на цените се наблюдава в добивната..

публикувано на 30.09.16 в 12:10