Започват Пролетните салони за съвременно изкуство в Поморие

Снимка: Уикипедия

Пролетните културни салони за съвременно изкуство ще се състоят за пета поредна година в „Гранд Хотел Поморие“. Арт събитието, което започва днес, се превръща в сцена на различни жанрове и среща на творци от различни поколения. Културните салони се организират с цел да се подкрепи българското съвременно изкуство, да се вдъхне кураж на  българските творци. Жителите и гостите на Поморие и Бургас ще имат възможност да станат съпричастни на различните събития, съпровождащи салоните в периода 22-27 април 2014-а г.

Днес от 18:00 ч. в Културен център Морско казино, Бургас ще бъде представен литературният албум „Два куфара спомени“ на Светослав Георгиев и Владо Пенев със специалното участие на актьора Стойко Пеев.

Утре от 18:00 ч. в киносалона на Читалище „Просвета 1888“, Поморие - Любовна анимация, 9-и Световен фестивал на анимационния филм "Варна`2013", представена от Петя Александрова. В четвъртък от 18:00 ч. в киносалона на Читалище „Просвета 1888“, Поморие - „Стерео тишина“, стихосбирка на Росен Карамфилов, представяне от Елин Рахнев; прожекция на „Казабланка“ – филм на Кольо Карамфилов и изложба графики на Кольо Карамфилов. В петък от 18:00 ч. в БХГ „Петко Задгорски“, ул. Митрополит Симеон“ 24, Бургас - изложба послучай 70 години на Георги Чапкънов. В събота в 18:00 ч. в Спортната зала на „Гранд хотел Поморие“ - тържествено откриване на общата изложба към Пролетните културни салони.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!