Петър Паунов: В ромския квартал „Изток“ в Кюстендил няма да има изборни секции

Снимка: БГНЕС

Надявам се резултатът от референдума в Кюстендил да бъде потвърден и на изборите. Референдумът се наложи, защото партньорите и голяма част от нашите съграждани настояваха да продължим да работим, а това концептуално се разминаваше с моето виждане за политиката  - че трябва да има мандатност.

Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ кметът на Кюстендил Петър Паунов, който проведе референдум в града с въпрос дали жителите му искат той да се кандидатира за още един мандат. Резултатът беше над 5000 гласа „за“ и 192 „против“.

Благодаря на Бога и нашите съграждани, решението е такова, така че ще участваме в състезанието, надявам се с успех.

Предстои подписването на формата на „Коалиция Кюстендил“ и в него ще влязат и колегите от ГЕРБ. Работим много добре в последните 2.5 г. с тях и не зная дали са обсъждали други кандидатури.

Кметът заяви, че отново няма да има изборни секции в ромските квартали, защото е в разрез със съвестта му да толерира „търгашество с гласове“.

Заповедта вече е факт. Отново в ромския квартал „Изток“ няма да има изборни секции. В 13 секции са разпределени гласоподавателите от този квартал.  Голяма услуга правя и на тях, защото не могат да бъдат контролирани по този начин за кого упражняват гласа си. Техен е изборът вече дали искат да бъдат контролирани и дали искат да продават гласа си.

В момента ромски семейства получават по 150 лв., за да бъде записано детето им в съседна община, за да се спасят училища, в които няма посещаемост, разкри Паунов, които изрази надежда държавната намеса да спре това.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!