Г. Спартански: Предлагам на плевенчани почтеност, прозрачност, професионализъм и практичност

Снимка: pleven.bg

Няма аморфна маса от хора в Плевен. Всеки е със своите проблеми, своите очаквания и изисквания към местната власт.  Визията, която предлагам на плевенчани, е на базата на конкретните констатации, които има през последните 4 години на настоящето управление.

Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ Георг Спартански – кандидат за кмет на Плевен, събрал подкрепата на 15 политически формации, основно в центъра и дясното политическо пространство, сред които РБ.

Аз предлагам простички неща. Всички започват с тази буква – „п“ – почтеност, прозрачност, професионализъм, публичност и, не на последно място, практичност. Вода газим, а жадни ходим, защото се харчат публични средства по непрактичен начин.

Миналата година Плевен е оглавил класацията за най-бързо обезлюдяващ се голям град в България, допълни той.  Според Спартански  евросредствата и чуждестранните инвеститори, привлечени в района в последните години, не са по проекти на ГЕРБ, а по заварени от управлението преди тях, в което той е бил председател на общинския съвет.

Няма нито един проект, повярвайте ми, който да не е свързан с изпуснати срокове,  скандали, с финансови рестрикции по отношение на част от средствата. Постоянно бяхме в медийното внимание с тези скандали. Бяхме обект на разследвания и посещения от страна на специализирани институции – ДАНС, ОЛАФ и т.н. Безобразно е качеството на тези проекти, които се реализират. Това го казват авторите на част от проектите, спечелили по различните конкурси.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!