Б. Великов: Вотът за общинските съветници ще покаже доколко БСП излиза от кризата

Снимка: БГНЕС
Заместник-председателят на Националния съвет на БСП Бойко Великов коментира в Пловдив, че на предстоящите избори вотът за общинските съветници ще е много важен, защото това ще покаже доколко партията излиза от кризата.

Бойко Великов заяви, че за БСП в национален план амбицията е да получат по-високи резултати от сегашните, които са 70 общини и около 500 хиляди гласа и че за БСП е важен и броят на кметовете, но броят на общинските съветници е определящ. 70 процента са общините в страната, в които БСП ще участва самостоятелно на изборите.

За нас много важен е вота за общинските съветници на предстоящите избори, защото това е партийния вот, за да оценим, доколко партията излиза от кризата и доколко успяваме да възвърнем доверието в БСП,  каза в Пловдив Бойко Великов.

Великов участва в областното заседание на Пловдивската организация, чиито номинации приключиха с висока оценка за безпроблемното им провеждане. За Пловдив-град и област за БСП целта на изборите е да спечелят повече от половината общини , както и в града. Лидерът на пловдивската структура Георги Гергов, който е и кандидатът за кмет на Пловдив очаква тежки избори:

Изборите по принцип не са валс, нито танго. Тежки избори, които трябва да ги направим, така че да си вземем нашите гласове и в областта, и в града.

Гергов подчерта, че сегашните трима кметове на БСП са от успешните и заяви, че Пловдив е зарязан на произвола на съдбата и от правителството и от сегашната управа на града.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!