РБ и ПФ ще се явят заедно на местните избори във Варна

Снимка: БУЛФОТО

Реформаторският блок ще участва на местните избори във Варна в широка местна коалиция "Реформатори и патриоти - решение за Варна". Това съобщи в морската столица Радан Кънев - заместник-председател на блока. До този момент в нея, освен реформаторите, участват ВМРО-Българско Национално Движение, "Обединени земеделци", Български демократичен форум, НДСВ, коалиция "Народен съюз" и Демократическата партия. Кандидатът за кмет на коалицията е Чавдар Трифонов, който ще води и листата за общински съветници.

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев изрази надежда, че коалицията ще получи на изборите широка гражданска подкрепа:

От есента на 2009 г. се боря за този ден, в който всички политически сили и цялото гражданско участие , целият граждански ресурс на града, които искат промяна и скъсване с модел, установен през 1999 – 2000 г. сядат заедно на една маса. Опитахме няколко пъти, до момента беше винаги неуспешно. Слава Богу, най-сетне успяхме. Няма как без такова обединение да се получи толкова голяма промяна. Няма как да го постигнем разделени. Няма как да го постигнем, ако се вглеждаме в малкия си партиен интерес, както правихме досега. Този път осъзнахме отговорността си, направихме го заедно. Това е вече трета година, в която в България десницата събира, а не разделя.

Радан Кънев изтъкна, че амбицията на Реформаторския блок на предстоящите местни избори е за поне пет балотажа във Варненска област. Той обясни, че Реформаторският блок се явява в общините в областта в различни местни коалиции, като на повечето места ще бъдат подкрепени граждански кандидати.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!