Реформаторският блок отива с обща регистрация на местните избори

Снимка: БГНЕС

Петте партии от Реформаторския блок решиха единодушно да се яват с обща регистрация на коалицията на местните избори. Споразумението ще бъде подписано утре.  Председателят на предизборния щаб на Блока Найден Зеленогорски каза, че документите за единната регистрация са готови:

Цялата инфраструктура и цялата технология по нашето участие в изборите е готова.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че е доволен от решението, но категорично отказа да обвърже този акт с разговорите за прерастването на коалицията в единна партия. Стъпки в тази посока трябвало да бъдат направени през септември. Меглена Кунева също заяви, че няма против коалицията да прерасне в единен политически субект, но не се ангажира със срокове.

Вчера Радан Кънев обяви, че е постигнато съгласие за единна регистрация, но само между ДСБ , БЗНС и Народна партия "Свобода и достойнство". Веднага след това от движение "България на гражданите" и СДС излязоха с остра декларация срещу "опитите за подмяна на сериозния политически разговор за единната регистрация на блока" и обявиха, че такава може да има само между петте партии в него. Лидерът на ДСБ се появи днес на "Раковски" 134  след края на преговорите и съобщението за постигнатото съгласие и заяви:

Аз бях абсолютно сигурен, че ще стигнем до това решение днес. Понякога е нужно малко само да се побутне. Да направим стъпка би било нещо много хубаво и за нашите избиратели, и за българската политика, но нека да не смесваме двете неща, тя няма общо с местните избори.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!