В една от общините на Благоевградска област бъдещият кмет вече е известен

Месец преди изборите за местни органи на властта в една от общините на Благоевградска област е известен бъдещият кмет. Общинската избирателна комисия в Симитли е регистрирала само един кандидат – досегашния кметАпостол Апостолов. Нито една партия не излъчикандидатура, която да съперничи на Апостолов в предстоящия кметски вот. Затова пък тези, които обявиха, че го подкрепят, са от целия политически спектър. 

Девет са кандидатите за кметове на областния център Благоевград. Номинацията на ГЕРБ отново е Атанас Камбитов. Конкуренция на досегашния градоначалник ще бъде и бившият областен управител Валери Смиленов, който за кратко бе в екипа на Камбитов като заместник-кмет. След тежки трусове и отказа на Костадин Паскалев да се върне на кметския стол в Благоевград, БСП успя да постигне консенсус около Милан Богдански, който обаче не е популярен на местната политическа сцена. 

В Гоце Делчев управляващата партия за втори път издига кандидатурата на народния представител Георги Андонов, който преди четири години не успя да спечели срещу кандидата на БСП Владимир Москов, имащ зад гърба си пет мандата. 

В Сандански срещу досегашния кмет Андон Тотев се изправя още един депутат от ГЕРБ – Кирил Котев. Истинската заплаха за тях обаче е Яне Янев. Лидерът на партия РЗС първи обяви, че ще се кандидатира за кмет на родния си град, а по думите му хората от населените места са попълнили листата за общински съветници. 

В Разлог и Банско ГЕРБ заложи на досегашните си кметове Красимир Герчев и Георги Икономов. След дълги колебания  в битката за градоначалник на зимния курорт се връща и Александър Краваров като кандидат на ВМРО.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!