25 партии и коалиции се регистрираха за изборите във Враца

Снимка: Жоро Александров

25 са регистрациите на партии и политически коалиции, които ще участват в местните избори на 25 октомври в община Враца. Крайният срок за подаване на документите изтече на 14 септември, съобщи говорителят на ОИК Красимир Колев. 24 от регистрираните са заявили желание да участват в избора за общински съветници.

10 кандидати се пускат в надпреварата за кмет на община Враца. Осем от претендентите са партийни номинации, има и двама независими кандидати, издигнати от инициативни комитети. Номинации са направили партиите АБВ, БДЦ, ВМРО-БНД, ГЕРБ, Зелена партия, Реформаторски блок, Коалиция "Либерален алианс" и партия "Новото време". Инициативни комитети са издигнали кандидатурите на досегашния кмет Николай Иванов и на протестъра Искрен Дилов.

Като независими общински съветници на местния вот ще се явят бившият футболист Генади Симеонов, актьорът Емил Пеняшки, магистър-фармацевтът Иван Узунов и бизнесменът Владимир Ценов, а от ОИК са отказали да регистрират Боряна Алипиева.

На 25 октомври в община Враца ще се гласува в 105 секции, а днес са консултациите за попълването на Секционните избирателни комисии. Освен за общински кмет и съветници, избори ще има и за селски първенци в 21 населени места около Враца.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!