Петима се борят за кметското място в Кърджали

Снимка: БГНЕС

Петима са кандидатите за кметове на Община Кърджали, които са се регистрирали в ОИК до крайния срок 22 септември. За кметското място ще се борят досегашният кмет инж. Хасан Азис от ДПС ( за 4-ти мандат), областният управител Илия Илиев от ГЕРБ, областният лидер на БСП Георги Кючуков, Даниела Коджаманова от ПП АБВ и Радослав Милев от Реформаторски блок.

По данни на Общинската избирателна комисия 173 са общо кандидатите за общински съветници за 41- местния парламент от различни партии и коалиции и инициативни комитети. Това означава, че за едно място ще се състезават 4 души. Пълни листи имат ДПС и ГЕРБ.

165 са регистрираните кандидати за кметове във всички 94 населени места, където ще се проведат избори за местна власт. ДПС издига кандидати за всичките 94 населени места, ГЕРБ в 44, БСП в 8 и РБ в 3. Отделно инициативни комитети са издигнали свои кандидатури в 13 населени места.

Общо 63 339 гласоподаватели от община Кърджали имат право на глас на предстоящите местни избори. За референдума тяхната бройка е 99 246, защото тук не действа принципът за уседналост, който е задължителен при избора за кмет и общински съветници.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!