Четиринайсет са кандидатите за кмет на Русе

Снимка: Радио Шумен

Четиринайсет са кандидатите за кмет на Русе, а 439 ще се борят за 51 места в общинския съвет на града. Това съобщиха от Общинската избирателна комисия в Русе.

Според номера на бюлетината кандидатите за кмет са както следва - Пламен Стоилов от ГЕРБ, който ще се бори за втори мандат, Петър Янков (Движение за радикална промяна "Българската пролет"), Христо Попов (Партия Обединение на българските националисти "Целокупна България"), Мирослав Славчев ("Атака"), Стелиян Стефанов (АБВ), Володя Попов ("Българска социалдемокрация"), Мариян Димитров (Местна коалиция "Бъдеще за Русе"), Анатоли Казаков ("Зелените"), Галин Ганчев (Реформаторски блок), Искрен Веселинов (Местна коалиция "Патриотите - ВМРО"), Камен Милков (Местна коалиция "Нова алтернатива за Русе"), Дауд Ибрям (ДПС), Венцислав Ангелов ("Национална републиканска партия") и Божидар Йотов от БСП, който е и бивш кмет на Русе.

За предстоящите местни избори са регистрирани общо 24 партии, коалиции и местни коалиции.

От ОИК Русе информираха, че в две села в общината има само по един кандидат за кмет. В Басарбово това е Николай Колев от ГЕРБ, а в Ново село - Мариела Йорданова, също от ГЕРБ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!