Дванадесет са кандидатите за кмет на община Плевен

Снимка: Община Плевен

Дванадесет кандидати за кметове на община Плевен са получили регистрация в Общинската избирателна комисия и ще участват в предизборната кампания за местния вот на 25 октомври, съобщават от ОИК-Плевен.

Социалистическа партия "Български път" издига за свой кандидат-кмет офицера от резерва Красимир Атанасов. Юристът Георг Спартански е предложен от местна коалиция "Плевен може - Плевен побеждава", подкрепен е от партиите от Реформаторския блок, от "България без цензура", ВМРО. От "Глас народен" издигат бизнесмена Христофор Дочев. Сегашният кмет на община Плевен проф.д-р Димитър Стойков е предложен от ГЕРБ за втори мандат, подкрепен е от партия "Българска нова демокрация". Николай Маринов е кандидатът на НФСБ, а кандидатът на АБВ е регионалният лидер на партията Цветан Антов. Велислав Танев е предложен от "Движение 21", Димчо Първанов - от Политическа коалиция "Българска радикална левица".

Единствената жена - кандидат за кметското място в Плевен - е Биляна Грънчарова от Движение за радикална промяна "Българската пролет". Адриан Асенов е регистриран от "Атака". Безпартийният бизнесмен Антон Георгиев е кандидатът на местна Коалиция за промяна - "БСП и ПК "Тракия". Социалдемократическата партия е издигнала Иван Нинов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!