ОИК - Петрич заличи регистрацията на местната коалиция "Роден край"

С решение на ОИК - Петрич е заличена регистрацията на местната коалиция "Роден край" за участие в изборите за местната власт на 25 октомври с кандидати за кмет на общината и на кметове на населени места и листа с кандидати за общински съветници. Това съобщи председателят на комисията Антоанета Янчева.

Основанието е това, че има забрана в Избирателния кодекс името на местна коалиция да повтаря името на партия, която е регистрирана в Софийски градски съд преди указа на президента за назначаване на избори. По повод постъпила вчера жалба от една от партиите установихме, че през 2003 година има регистрирана партия "Роден край".

Документи до ЦИК за обжалване решението на ОИК - Петрич подготвят днес от Коалиц"ия Роден край". Това обяви на пресконференция кандидатът за общински кмет Вельо Илиев. По неговите думи "играта загрубява" и посочва, че ОИК заличава коалицията, след като тя е регистрирана в ЦИК. Регистрацията и решенията са от 13 септември 2015 година. Ако ЦИК потвърди решението на ОИК - Петрич, следващата стъпка е ВАС.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!