Без изборни секции в Каниц и Шипикова махала

Шест секционни избирателни комисии са назначени в най-малката община във Видинска област - Бойница. В тях ще работят 36 души, каза председателят на Общинската избирателна комисия Катя Вълчева. Тя добави, че секционни комисии няма да има в селата Каниц и Шипикова махала, където избирателите са под 10 души. Жителите на Каниц ще гласуват в изборната секция в село Раброво, а избирателите от Шипикова махала - в Бориловец.

Общинската избирателна комисия в Бойница одобри образците на бюлетините за изборите на 25 октомври и те вече са изпратени за отпечатване, каза още Катя Вълчева. Четири ще бъдат бюлетините - за общински съветници, за кмет на общината и за кмет на две кметства. Седем са регистрираните листи за общински съветници, трима са кандидатите за кмет на общината. Най-много са претендентите за кметския стол в село Раброво- 5. 

Избирателите в най-малката община във Видинска област са около 1000 души. Тези, които искат да гласуват по настоящ адрес, трябва да подадат заявление в служба ГРАО на общината до 10 октомври, добави Катя Вълчева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!