60 урни допълнително поръча общината в Кюстендил за предстоящия вот на 25 октомври

Снимка: уикипедия

60 урни допълнително поръча общината в Кюстендил за предстоящия вот на 25 октомври, като ги заплати по 62 лева всяка, съобщиха от организационния отдел на кметството. След изборите средствата ще бъдат възвърнати от държавната субсидия, поясни завеждащят отдела Мирослав Миланов. 

Така във всичките 110 секции в ще има по две урни, както е по закона – по две за местния вот и една за референдума. Осигурена е и подвижна избирателна кутия, след като бяха подадени 13 заявления от хора с увреждания в града и няколко села, които искат да упражнят вота си. 

Община Дупница е поръчала 80 урни допълнително за 74-те секции, каза секретарят Невена Манова. В Дупница има подадени само 6 заявления от хора с увреждания и там няма да се гласува в подвижна избирателна кутия, добави тя. От областната администрация в Кюстендил коментираха, че отпуснатата субсидия за изборите в 9-те общини е орязана с около 1/3 от заявеното предварително от тях. Регионът е със 172 населени места, доста от тях са отдалечени на километри, разходите по организацията на вота са големи, коментират от местните управи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!