В община Видин са определени шест мобилни избирателни секции

Снимка: Радио Видин
В община Видин са определени допълнително шест подвижни избирателни секции, които ще обслужват четири населени места. Това обяви на пресконференция в регионалния пресклуб на БТА във Видин Павел Петков, председател на Общинската избирателна комисия (ОИК).
Подвижните секции ще бъдат разположени в град Дунавци - 2, в село Градец - 2, и по една в селата Капитановци и Слана бара. В тези населени места избирателите, които желаят да гласуват във вече образуваните подвижни секции, могат до 19 октомври да подадат заявление за вписване в списъците и да се възползват от предоставената им възможност. В община Видин досега бяха определени 121 избирателни секции.
До 10 октомври избирателите могат да подават заявление в общинската администрация или кметствата в населените места за гласуване по настоящ адрес. В ОИК-Видин до днес са постъпили 38 жалби и сигнали. Най-често те са за агитационни материали, поставени в нарушение на Избирателния кодекс. Където са установени нарушения, са изпратени указания до кмета на община Видин, тези материали да бъдат премахнати, каза Павел Петков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!