ЦИК назначи секционните избирателни комисии в община Лом

Снимка: БГНЕС
Централната избирателна комисия (ЦИК) назначи секционните избирателни комисии на територията на община Лом. Те ще бъдат с номера от 1 до 52, без секции 48 и 50. ЦИК направи назначението, след като на местно ниво не бе постигнато съгласие за разпределението на ръководните длъжности в комисиите.

Общинската избирателна комисия (ОИК) в Лом определи 4 подвижни секционни избирателни комисии. Те ще обслужват хората с увреждания в град Лом и селата Ковачица, Трайково, Замфир и Сталийска махала, каза председателят на ОИК Теодора Каменова- Ценкова:
С решение на Общинската избирателна комисия сме определили 4 подвижни секции, тъй като за 4 населени места имаше  повече от 10 подадени заявления. Съгласно Изборния кодекс, когато има повече от 10 заявления за гласуване в подвижна секция, се образува такава секция. Едната от подвижните секции ще обслужва тези хора, които са подали заявления от град Лом, тъй като там са подадени само 9 заявления. За да не лишим гласоподавателите от правото им на глас, сме ги присъединили към една от другите подвижни комисии, което също е позволено съгласно решението на ЦИК. Жителите на град Лом ще гласуват в подвижната секция, определена за село Ковачица.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!