В Община Брегово са постъпили 105 молби за образуване на подвижни избирателни секции

Снимка: БУЛФОТО
В Община Брегово има постъпили 105 молби за образуване на подвижни избирателни секции за хора с увреждания, съобщи председателя на ОИК Зорница Димитрашкова. От тях 88 молби са за образуване на СИК за гласуване за кмет и общински съветници и 17 за гласуване за националния референдум. С решение на ОИК на територията на общината са образувани шест подвижни избирателни секции за гласуване на хора с увреждания в гр. Брегово и селата Балей, Гъмзово, Куделин, Ракитница и Връв.
Коалиция от партии в Брегово - ГЕРБ, РБ, НФСБ, БДЦ, Атака, и АБВ са внесли жалба в ОИК, с която оспорват решението за образуване на шест подвижни СИК на територията на общината. Въпреки че от ОИК са поискали от община Брегово копия от подадените заявления, както и документи от ТЕЛК, НЕЛК или медицинска експертиза за здравословното състояние на подалите молби, от общинската администрация са отказали да предоставят исканите документи.
Жалбата на коалиция от партии е отхвърлена от ОИК, поради невъзможност да се извърши проверката и заради отказ на Община Брегово да предостави тези документи. Подадена е жалба и към ЦИК за оспорване на решението на ОИК, уточни Димитрашкова. От началото на предизборната кампания в ОИК Брегово са постъпили 7 жалби.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!