Асоциация „Прозрачност без граници“ разяснява как да гласуваме на референдума

Асоциация „Прозрачност без граници“ (TransparencyInternational - Bulgaria), в рамките на кампанията „Гласуване по интернет? На референдума решаваш ти!“ организира днес публична среща-дискусия в Стара Загора по темата за референдума, значението му за нашето общество и с цел разясняване на аргументите в полза на един от двата възможни отговора: „ЗА“ или „ПРОТИВ“ гласуването по интернет.

Срещата започва от 16.00 часа в Регионалния исторически музей. Подобни срещи се провеждат в дванадесет български града. С дискусиите се надяваме да допринесем за по-активно участие  и информиран избор на гражданите пред избирателната урна, съобщават организаторите.

На срещата-дискусия ще вземат участие експерти на Асоциация „Прозрачност без граници“ по изборните дела с дълъг опит в наблюдението на избори и изследването на изборните процеси в страната: д-р Ваня Кашукеева-Нушева, програмен директор, и д-р Стойчо Стойчев, преподавател в СУ „Климент Охридски“. След кратки презентации от страна на екипа ще има възможност за изказвания и отворена дискусия с представителите на местната общественост.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!