Искат имунитета и на кандидат за общински представител от Плевен

До момента има 75 сигнала за нарушения на предизборния процес

Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че освен сваления имунитет на кандидат за общински съветник от Самоков, днес е внесено искане за имунитета на кандидат от Плевен.

Тази предизборна кампания започва с активното участие и бих казал със съдействие на медиите. Два емблематични случая, единият, който беше в Самоков, и още един, който беше показан от друга телевизия. Единият е свързан с хулиганство и с опит за нанасяне на побой на телевизионен екип, другият - за купуване на гласове. Така или иначе във всички случаи прокурорските органи до момента са пристъпвали към искания за "задържане под стража" и такава ще бъде линията на действие на прокуратурата и оттук насетне.

75 сигнала за нарушения на предизборния процес има до момента, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и отчете:

Оперативни сигнали - 12, преписките, получени в прокуратурата, са 14. Сигнала от ЦИК за Габрово сме получили също, сигнали, получени на телефон 112 са 10, и сигнали от граждани са 38. От общо 75 сигнала, най-много са тези, които касаят нарушения по Закона за гражданската регистрация. За купуване на гласове се работи по 15 сигнала. Общият брой на образувани производства е 14. Задържани са осем лица.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!