ЦИК ще проведе във Видин обучение на общинските избирателни комисии

Снимка: Радио Видин

На 12 октомври, понеделник, Централната избирателна комисия (ЦИК) ще проведе във Видин обучение на общинските избирателни комисии (ОИК) за изборите за общински съветници, кметове и за националния референдум на 25 октомври 2015 г., съобщават от Областната администрация.

Обучението за 11-те ОИК в област Видин ще бъде в Конферентния център на областната управа от 13.00 часа. Поканени са и представители на компетентните институции, ангажирани с организацията и произвеждането на предстоящите избори.

В област Видин са назначени 259 секционни избирателни комисии (СИК), 19 от тях са подвижни секционни комисии. Най-много секционни избирателни комисии са назначени в община Видин - 121, а най-малко в Бойница - шест.

Общините Видин и Брегово са с най-много подвижни секционни избирателни комисии - по шест. Не са сформирани подвижни секции в общините Бойница, Грамада, Ружинци и Чупрене.

В Областна администрация Видин са получени печатите за СИК. Създадена е организация централизираните доставки на изборните книжа и материали от администрацията на Министерски съвет да се предоставят на ОИК и общинските администрации. Всички законови ангажименти и отговорности на областната администрация, свързани с организационно-техническата подготовка на  предстоящите избори, се извършват по план от екип, утвърден със заповед на областния управител на Видин, допълват от там.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!