Повече от 970 заявления за гласуване по настоящ адрес са подадени в община Разград

До изтичане на крайния срок в община Разград са подадени 972 заявления за вписване в избирателния списък по настоящ адрес. От тях 518 са за гласуване на местните избори, а 454 - за гласуване на референдума, съобщи секретарят на общината Нели Добрева.
Тя посочи, че информация за подадените заявления за вписване в избирателните списъци е изпратена на главната дирекция "ГРАО" за автоматизирано включване на гласоподавателите в избирателните списъци по настоящ адрес и заличаването им от избирателния списък по постоянен адрес.
В законоустановения срок в общинската администрация в Разград и в населените места не са постъпили необходимия брой заявления за гласуване в подвижна избирателна секция от хора с трайни увреждания. Поради това от ОИК-Разград не е назначена мобилна секция, каза Добрева.
Тя посочи, че в избирателните списъци за предстоящите местните избори в община Разград са включени 46 673 избиратели, от които 31 627 са гласоподавателите в областния град и 15 046 - в населените места в общината. В списъка за гласуване на националния референдум има 54 303 избиратели. От тях 35 318 са гласоподавателите в Разград; 18 985 - в останалите населени места.
Право да гласуват за първи път в настоящите избори за общински съветници и кметове и в националния референдум са придобили 641 младежи от община Разград, които са навършили или предстои да навършат 18 години до 25 октомври.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!