От Община Видин определиха избирателни секции за гласуване на хора с увреждания

Снимка: Радио Видин

На местните избори и референдума на 25 октомври хората, които се придвижват трудно или имат увредено зрение, ще могат да гласуват в девет избирателни секции на територията на град Видин. Със заповед на временно изпълняващия длъжността кмет за целта са определени по една от избирателните секции в училища "Св. Св. Кирил и Методий", "Св. Климент Охридски", "Петко Славейков", "Цар Симеон Велики" и Природо-математическата гимназия "Екзарх Антим I".

За гласуване на хора с увреждания са предвидени също секции в детски градини "Здравец", "Русалка" и "Синчец", както и бившето училище на улица "Георги Раковски" във Видин.

За хората, които се нуждаят от помощ за придвижване в изборния ден са обявени телефони 094/609 423, 609-416, 609-455 за заявки. Номерата са посочени на сайта на Община Видин, а помощ за придвижване може да бъде поискана и на място в общинската администрация, както и на електронната поща: kmet@vidin.bg. Заявките ще се приемат през целия изборен ден.

В изпълнение на решение на Общинската избирателна комисия са определени местата, където ще са съставите на подвижните избирателни секции.

В община Видин подвижните секции за гласуване на хора с увреждания са шест. Те са в селата Слана бара, Капитановци, Градец и град Дунавци.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!