Два метра и половина е дълъг протоколът за избор на съветници в Казанлък

Два метра и петдесет сантиметра ще е протоколът, който всяка една от 88 Секционни избирателни комисии в община Казанлък, ще попълва за общинските съветници, в деня на местните избори, неделя 25 октомври. Този размер се равнява на 12 листа, формат А4, съобщи Ваня Иванова, секретар на общинската администрация в Община Казанлък.
66 410 са избирателите с право на глас за местните избори и 69 506 тези, с право на вот в националното допитване за електронното гласуване. За първи път във всичките 19 населени места на община Казанлък ще се избира кмет. Свои кметове вече ще избират и в селата Средногорово, Горно Изворово и Голямо Дряново, които досега имаха назначени кметски наместници.
692-ма младежи в община Казанлък към деня на изборите придобиват избирателни права. Във вота в Казанлъшко ще участват и двама навършили 100 години жители на общината. 88 са изборните секции в община Казанлък, като една от тях е подвижна и в нея ще гласуват 35 човека с различни двигателни затруднения. В деня на вота Общината осигурява и дежурен телефон за заявка за безплатен транспорт до изборната секция за гласуване за хора трудно подвижни или без придружител. Телефоните за тази цел са: 0431/ 54113 и 0431/ 98245.
22 са регистрираните листи с кандидати за общински съветници, 77 са кандидатите за кметове на населени места и 10 за кмет на община Казанлък.
Към момента нито една социологическа агенция не е заявила желание за провеждане на паралелно преброяване на територията на Община Казанлък.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!