ЦИК проведе обучение във връзка с предстоящите избори съвместно с областния управител Бисер Михайлов

Областният управител Бисер Михайлов откри днешното обучение на общинските избирателни комисии и представители на общинските администрации във връзка с подготовка на изборите за общински съветници и кметове, и за национален референдум, насрочени за 25.10.2015 г. Обучението се проведе в зала „22 Септември“ и бе организирано от представители на Централната избирателна комисия, определени за област Благоевград - Георги Баханов и Росица Матева. На срещата присъстваха представители на Областна администрация, общинските администрации, ОД МВР, РД ПБЗН и на всички общински избирателни комисии от област Благоевград.

По време на обучението се разгледаха методическите указанията за Общинските избирателни комисии, които се отнасят до самия изборен ден. Ще бъде спазена практиката от минали избори, протоколите да бъдат първо приети и след това да започне тяхното сканиране, за да няма излишно забавяне.

До настоящия момент Областна администрация Благоевград е осигурила всички видове материали, ангажимент на Областния управител, които са изпълнени в съответствие с решенията на ЦИК и в необходимите количества. От осигурените централизирано изборни книжа и материали са получени и са подготвени за общините 16 вида изборни книжа, в това число и бюлетините за гласуване в Националния референдум. Очакват се още 20 приложения, част от които ще пристигнат утре и своевременно ще бъдат разпределени.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!