Близо 17 300 са избирателите в община Балчик

Снимка: Албена Иванова

Общинска избирателна комисия Балчик свиква всички секционни избирателни комисии на обучение утре – 20 октомври, с начало 10.00 часа в централното читалище. Близо 300 души са ангажирани в 37-те секции за произвеждане на изборите за общински съветници и кметове и националния референдум.

Секционните избирателни комисии ще бъдат със седем и девет членове според броя на избирателите. За провеждане на местния вот секциите са 35, без тези в болници Карвуна и Тузлата, тъй като там ще се гласува само за национален референдум.

В по-големите секции ще бъдат обособени по две кабинки, за да върви по-бързо гласуването, обясниха от отдел ГРАО, ангажирани с организацията на изборния процес. С номерата на бюлетините и кандидатите ще бъдат обособени информационни табла.

Изборният ден започва в 6.00 часа и ще приключи в 19.00 часа, ако пред помещенията за гласуване няма чакащи, но не по-късно от 20.00 часа.

В град Балчик в помещенията ще има три бюлетини, а в 18-те села, където се избира кмет на кметство, ще има четвърта бюлетина.

Хората с увреждания могат да заявят желанието си да гласуват в администрацията, откъдето ще им бъде оказано съдействие.

Според последните справки избирателите в община Балчик са близо 17 300. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!