В областната полиция в Сливен са получени 77 сигнала за нарушаване на политическите права

В областната полиция в Сливен са получени 77 сигнала, свързани с нарушаване на политическите права на гражданите, съобщиха от ОД на МВР в Сливен.

За 68 от тях е била уведомена компетентната първоинстанционна прокуратура. До Общинските избирателни комисии са препратени девет сигнала. Образувани са 44 проверки, свързани със Закона за съдебната власт за нарушаване на изборния процес. По десет от тях работата е приключила и е докладвано на съответната прокуратура. Образувани са четири досъдебни производства.

Със заповед на директора на ОД на МВР - Сливен е дисциплинарно уволнен полицейски служител от Районното управление в Котел за нарушаване на забраната за политически неутралитет, което се явява тежко дисциплинарно нарушение.

Установени са били 110 души, извършващи "организиране на гласоподаватели" и предлагащи материални облаги с цел да се гласува за посочена от тях политическа партия.

Гражданите могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления на МВР в изборния процес на откритата денонощна линия в МВР - тел. 02/982 22 32, факс: 02/982 56 46 и e-mail: izbor@mvr.bg , се посочва още в съобщението.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!