В Пловдивска област ще бъдат разкрити 17 секционни комисии в здравни заведения и в затвора

Снимка: БГНЕС

В Пловдивска област ще бъдат разкрити 17 секционни избирателни комисии (СИК) в здравни заведения и местата за лишени от свобода. Това съобщиха председатели Общински избирателни комисии (ОИК), на чиято територия има болнични заведения - Пловдив, Асеновград, Карлово.

По данни на общината в Пловдив, извънредните СИК-ове са в Университетска болница "Св. Георги" - четири, по две в базата на бул. "Пещерско шосе" и на бул. "В. Априлов". Останалите са във Военна болница, болниците "Св. Мина", "Св. Панталеймон", "Св. Иван Рилски", "Каспела", АГ клиника "Весела", Инфекциозна клиника. Една секция ще бъде разкрита в Пловдивския затвор и следствения арест, допълни говорителят на ОИК - Пловдив Гергана Костадинова. По думите й, тепърва предстои разпределението на председателите на тези СИК.

В община Асеновград ще има разкрити две секции в болницата, ще работят и три подвижни, уточни председателят на ОИК Дарина Тодорова. Станко Маринов от ОИК - Карлово каза, че в болницата ще има една комисия, предвижда се и една мобилна. В почивните станции в Баня, Хисаря и Нареченски бани почиващите ще гласуват на принципа на уседналост.

До 24 октомври трябва да бъдат готови окончателните списъци на хората, които ще гласуват в болничните заведения, коментира Гергана Костадинова. До момента само в Университетска болница Пловдив 279 пациенти са вписани в избирателните списъци, като на новопостъпилите до деня на вота и изявили желание да гласуват ще бъдат издадени индивидуални протоколи на място в избирателните секции.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!