Арестуваха секретаря на Община Петрич Туфчо Сандъкчиев за престъпление против политическите права на гражданите

Снимка: Община Петрич

Секретарят на Община Петрич Туфчо Сандъкчиев е задържан за 72 часа. Повдигнати са му обвинения за престъпление против политическите права на гражданите.

Разследването се води от Районната прокуратура в Петрич, а официална информация дадоха от Върховната касационна прокуратура. В хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 11 септември в сградата на Общината Туфчо Сандъкчиев е извикал в кабинета си служител на общинската администрация и му е отправил заплаха, че ще го уволни, тъй като симпатизира на друг кандидат за общински кмет, а не на сегашния. Това според обвинението е категорично нарушение на член 38 от Конституцията. В момента се разпитват свидетели, назначени са експертизи. 

Друг служител на общината също се е оплакал за оказван му натиск от секретаря на общината и е дал показания за това. Разследването продължава. Предстои днес Районната прокуратура Петрич да внесе искане до съда за вземане  на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". 

Сандъкчиев има друго доказано престъпление  издаване на документ с невярно съдържание и затова е получил основна присъда през 2012 година с тригодишен изпитателен срок.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!