Над 200 души ще могат да гласуват по настоящ адрес в Грамада

Снимка: Радио Видин

1 943 души имат право да участват в местните избори в община Грамада, заедно с подадените заявление за гласуване по настоящ адрес. Избирателите за референдума са 1 735, каза секретарят на Общинската избирателна комисия Асен Атанасов:

Има хора, които са подали заявления да гласуват тук за кметове и общински съвет, без да участват в избора на референдума. Това са такива, които са в допълнителните списъци с временно пребиваване. Засега на тази база сме разпределили и бюлетините, които сме подготвили да разнесем в събота по секции.  Допълнително се е наложило да се печатат бюлетини, защото когато е пуснато отпечатването на бюлетините, не са взети предвид тези, които са с временно жителство и ще гласуват тук, а са взети бройките само на постоянните, които са с постоянно пребиваване.

Жалби не са постъпвали до сега в Общинската избирателна комисия. Девет избирателни секции ще има на изборите за местна власт и референдума в Грамада. Село Бояново ще е без избирателна секция. Превоз ще бъде осигурен за единствения му жител, за да гласува в съседното село Водна. Хората с увреждания ще могат да гласуват в клуба на пенсионера в град Грамада, където е осигурен достъп за инвалидни колички.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!