В Русенско 1240 кандидати се борят за местната власт

В област Русе 1240 кандидати се борят за местната власт. Това показва справка от осемте общински избирателни комисии в региона.
Общо 53-ма са кандидатите за кметове на осемте общински центъра, а 216 са желаещите за кметове на 67-те малки населени места в областта. Кандидатите за общински съветници са 971, като те ще се борят за общо 158 места в осемте общински съвета в региона.
Желаещите за кметския пост на Русе са 14. Според номера в бюлетината те са както следва - Пламен Стоилов от ГЕРБ, който ще се бори за втори мандат, Петър Янков (Движение за радикална промяна "Българската пролет"), Христо Попов (Партия Обединение на българските националисти "Целокупна България"), Мирослав Славчев ("Атака"), Стелиян Стефанов (АБВ), Володя Попов ("Българска социалдемокрация"), Мариян Димитров (Местна коалиция "Бъдеще за Русе"), Анатоли Казаков ("Зелените"), Галин Ганчев (Реформаторски блок), Искрен Веселинов (Местна коалиция "Патриотите - ВМРО"), Камен Милков (Местна коалиция "Нова алтернатива за Русе"), Дауд Ибрям (ДПС), Венцислав Ангелов ("Национална републиканска партия") и Божидар Йотов от БСП, който беше кмет на Русе в периода от 2005 до 2011 година.
За 51 места в Общинския съвет се борят 439 души. В ОИК-Русе са регистрирани 24 партии, коалиции и местни коалиции, както и един независим кандидат.
За останалите седем общински центъра броят на желаещите за кметското място са както следва - за втората по големина община в областта - Бяла, претендентите са осем, толкова са и за Две могили. За кметското място в община Борово ще се борят седмина, петима са за Ценово, по четирима - за Иваново и Ветово. Най-малко са кандидатите за кмет на Сливо поле - трима.
В четири села в областта има само по един кандидат за кмет. Това са Ново село, Басарбово, Брестовица и Помен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!