Общо 70 кандидати за кмет на община ще участват в местните избори в област Враца

Снимка: Жоро Александров
Общо 70 кандидати за кмет на община ще участват в местните избори в област Враца. Това сочат обобщените данни от десетте общински избирателни комисии в областта.
Кандидатите в най-голямата община Враца са седем. Досегашният кмет на общината Николай Иванов се явява като независим кандидат, подкрепен от БСП и други политически партии и коалиции. Кандидатът на АБВ е Славей Григоров, а на ГЕРБ - Калин Каменов. Ивайло Христов е кандидатурата на Български демократичен център, Красимир Богданов е издигнат от ВМРО-БНД, Здравко Златев - от коалиция Реформаторски блок. Борислав Банчев участва като кандидат на местната коалиция "Либерален алианс - Има бъдеще за Враца", в която влизат ДПС, НДСВ и Партията на българските жени.
На местните избори на 25 октомври най-много са регистрираните кандидатите за кмет на община Бяла Слатина - 12, но поради кончината на един от тях в изборите ще участват 11 човека. По същата причина в Козлодуй от 4 регистрирани кандидати за кмет на общината в изборите ще участват само трима. По седем са кандидатите за кмет на общините Хайредин, Мизия, Оряхово, Криводол и Борован. В община Мездра участват 10 кандидати, а в община Роман - 4 кандидати.
Регистрираните в десетте общински избирателни комисии кандидати за общински съветници са общо 1380, като 279 от тях ще участват в изборите за разпределението на 37-те места в съвета на община Враца. От общо 123 населени места в област Враца избори за кмет на кметство ще се произведат в 103 села с над 100 души население. В тези избори ще участват общо 440 кандидати. Село Вировско е единственото в областта, в което се явява един кандидат за кмет на кметството.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!