В десет от единайсетте общини в Хасковска област досегашните кметове се състезават за нов мандат

Снимка: haskovo.info
В десет от единайсетте общини в Хасковска област досегашните кметове ще се състезават за нов мандат на 25 октомври. Изключение прави само община Стамболово, по информация от общинските избирателни комисии в района.
Най-много - осем, са кандидатите за общински кмет в Хасково, а най-малко - в община Минерални бани, където състезанието ще бъде между двама кандидати.
В община Хасково досегашният кмет Георги Иванов се явява на изборите като кандидат на коалицията "За Хасково". Партията ГЕРБ издигна областния управител Добри Беливанов за свой кандидат. БСП определи Божидар Драганов, а ДПС издигна Мюмюн Мюмюн. За общински кмет кандидатстват още Кръстьо Кръстев от Националния фронт за спасение на България, Желю Желев от партията "Атака", Иван Господинов от партията ДЕОС и Лиляна Петкова от "Зелена партия".
За 41 мандата в Общински съвет в Хасково се състезават общо 279 кандидати, издигнати от 23 партии и коалиции.
В Димитровград седем кандидати се състезават за кмет на общината, а за 33-местния Общински съвет кандидатстват 242-ма души.
В община Харманли кандидатите за кмет също са седем, а за Общинския съвет, който има 29 мандата, кандидатстват общо 189 души.
В Свиленград ще избират кмет на общината между трима кандидати, а за 21-местния Общински съвет за доверието на съгражданите си се състезават 109 кандидати.
Общо 215 937 жители на Хасковска област имат право да гласуват за местни органи на властта. В референдума своя вот могат да упражнят 243 143 избиратели, информираха от областната администрация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!