Единайсет кандидати за кметското място на Община Бургас за местните избори на 25 октомври

Единайсет кандидати ще се състезават за кметското място на Община Бургас за местните избори на 25 октомври. Регистрираните в Общинската избирателна комисия са десет мъже и една жена.
Двайсет и девет са регистрираните кандидатски листи за общински съветници в Бургас. Една от листите е само с един кандидат, БСП и ГЕРБ са с по 51 кандидата за общински съветници. В листите си за кандидат-съветници основните партии са заложили на 50 процента на нови имена. Кандидатите за кмет на кметства са 22-ма.
Кандидатите за кмет на Бургас са Димитър Николов (ГЕРБ), Евгени Мосинов (БСП), Камен Сейменлийски (Коалиция "АБВ за Бургас"), Бойко Миразчийски (НСФБ), Нела Иванова (ПП "Глас народен"), Андреан Георгиев (ПП "Движение демократично действие"), Милчо Добрев (ПП "Движение Напред България"), Иван Иванов ("Атака"), Сергей Елфимов (ПП "Движение за радикална промяна Българската пролет"), Георги Желязков (ПП "Национална републиканска партия"), Цветан Георгиев Харизанов (ПП "Нова алтернатива").
Кандидатите за кмет на Община Несебър са четирима. Броят на регистрираните кандидатски листи в ОИК - Несебър за общински съветници е 11.
В Община Поморие кандидат-кметовете са петима, толкова са и в общините Карнобат, Средец, Сунгурларе, Царево. Две са кандидатурите за кмет на Община Созопол. По шестима кандидати ще се борят в Общините Айтос и Приморско. За управници в Общините Руен и Камено ще се състезават по четирима претендента. Трима са кандидат-кметовете в Община Малко Търново.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!