Осем са кандадидатите за кметския пост в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Общо 63-ма са кандидатите за кметове на 14-те общини в Благоевградска област, които участват в надпреварата за доверието на избирателите в предстоящите местни избори в неделя.
Справка от общинските избирателни комисии показва, че най-много претенденти - осем, има за кметския пост в община Благоевград. Кандидатите са настоящият кмет на общината Атанас Камбитов (ГЕРБ), Милан Богдански (БСП), Владимир Елезов (ЕКИП-АБВ, НДСВ, ОБТ), Калоян Ханджийски (Реформаторски блок), Валери Смиленов (Зелена партия), Кирил Пецев (Партия "Движение за радикална промяна "Българска пролет"), Георги Ковачки ("Атака"), Виктор Левунлиев (Партия "Нова алтернатива"). За участие в местните избори на 25 октомври в ОИК - Благоевград, са регистрирани 31 партии и коалиции и шест инициативни комитета, допълниха от комисията. Те ще спорят с листи и кандидати за новия общински съвет в Благоевград, който ще се състои от 41 общински съветници. Близо 70 000 са избирателите в общината, които ще гласуват в 120 секции, шест от които са пригодени за хора с увреждания на опорно-двигателния апарат и зрението. За две от селата в община Благоевград - Лешко и Логодаж, има само по един кандидат за кмет, уточниха от ОИК.
Седем кандидати участват в надпреварата за кмет на община Сандански, шестима - в Разлог, по петима - в Банско, Белица, Гърмен, Кресна и Струмяни, по четирима - в Петрич и Якоруда, по трима - в Гоце Делчев и Сатовча, двама - в Хаджидимово. Без конкуренция единствен е настоящият кмет на община Симитли Апостол Апостолов, издигнат от коалиция "Бъдеще за община Симитли" и подкрепен от най-широк кръг партии и коалиции, някои от които са познати като опоненти, с принципни различия и идеологии.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!