Жителите на община Куклен са обнадеждени за местните избори

Снимка: Уикипедия

По-голяма част от жителите на община Куклен са категорични, че в днешния ден ще упражнят правото си на вот. През изминалите 4 години те станаха свидетели на прокурорски проверки и съдебни дела срещу тези, които заемаха кметския пост. Тежък инцидент пък споходи дни преди изборите последния изпълняващ длъжността кмет на Куклен Илхан Кадир. Той пострада сериозно при катастрофа и лекарите се борят за живота му.

Искаме всичко тук да започне на чисто, да живеем спокойно и да виждаме промяна, казват хората от малкото градче в подножието на Родопите.

Неведнъж през изминалия мандат община Куклен попадаше в полезрението на медиите с новини за злоупотреби и корупция от страна на ръководството на местната администрация. Започна се през 2012 година, когато кметът, спечелил изборите и неговият заместник бяха отстранени от постовете им за присвояване на особено големи суми. Оказа се, че на следващият изпълняващ длъжността кмет му трябваха около 2 години, за да се забърка в схема за източване на общински средства. Обвинението срещу него е и за подкуп.

Надяваме се, ако всичко това е вярно, да получат справедливи наказания, но със сигурност искаме промяна, защото години наред тук всичко е замряло. Затова и ще гласуваме, обясняват жителите на Куклен.

Подробности чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!