Спокойно протича изборният ден в Кюстендилско

Спокойно, без съществени нарушения, протича изборният процес в Кюстендилско.
До 13.00 часа в община Дупница правото си на глас за местните избори са упражнили над 23 на сто от хората. За референдума са гласували със стотина души по малко. 

Пред "Хоризонт" председателят на ОИК Дупница Здравко Василев съобщи, че досега има подадени два сигнала за нарушение на изборния процес. Първият е по адрес на кандидат за кмет на село Яхиново, който, според твърдения на политическа партия, агитира неправомерно, в своя полза в двора на училище. След проверка на място, жалбата е определена като неоснователна. Вторият сигнал е за разлепване на агитационни материали в близост до Секционна избирателна комисия в село Самораново. Председателят ѝ е премахнал плакатите по нареждане на ОИК в Дупница. 

В община Кюстендил до 13.00 часа правото си на вот за местната власт са упражнили над 12 хиляди души. С около 2 хиляди по-малко са гласували за референдума, каза председателят на ОИК в Кюстендил Васил Иванов. И той, и Здравко Василев увериха, че членовете на всички секционни избирателни комисии дават на избирателите бюлетини за референдума заедно с тези за местната власт, без да се налага хората да питат за тях.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!