Установено е грубо нарушение на избирателните списъци в пазарджишкото село Цар Асен

В Общинската избирателна комисия в Пазарджик е внесена жалба за грубо нарушение на избирателните списъци в село Цар Асен. Проверка е установила, че допълнително са вписани хора, които не живеят в селото и не отговарят на изискването за шест месечна уседналост.

Дописаните са регистрирани на два адреса в селото. На ул."Втора" номер 20 са регистрирани 7 души. На този номер къщата е срутена и от години мястото е необитаемо. Проверка е установила, че регистрираните на този адрес са от град Съединение, а пребиваването им там е постоянно. На втори адрес - ул."Втора" номер 10 са регистрирани неустановен все още брой лица. Къщата е необитаема. Собственици са две малолетни деца, които се отглеждат от роднините, тъй като родителите им са починали.

По Закона за регистрация собствениците на двата имота е трябвало да подадат декларация за намеренията си да регистрират тези лица, било по настоящ адрес или постоянен. Това не е направено, както и не е спазено изискването на шестмесечната уседналост. Сигналът се проверява от прокуратурата. Още три сигнала са получени в деня за размисъл . Те са за незаконна агитация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!