Димитър Аврамов: Резултатът на Тотев е нисък, а на Атанасов – разочароващ

Снимка: БГНЕС

Според социолога Димитър Аврамов изборният процес става по-сложен, защото има масова неграмотност сред политиците. По думите му т.нар. "хакерски атаки" към ЦИК са отказ от услуга. ЦИК е трябвало да очаква подобни атаки, подчерта Аврамов и добави, че държавната администрация е свикнала мърляшки да се отнася към проблемите. Но това е тенденция не само у нас, каза социологът.

За изборите в Пловдив той коментира, че трябва да бъдат поздравени първите четирима: Иван Тотев, Славчо Атанасов, Дани Каназирева и Здравко Димитров. Това са кандидати с висок резултат, разочароващ е резултатът на Георги Гергов, каза Димитър Аврамов. Според него нивото на одобрение към Тотев е ниско, а подкрепата за Славчо Атанасов разочароваща.

Реформаторският блок доказва, че е силна политическа формула и макар коалицията да се клати от липса на координация, те са четвърта сила. Има шанс да увеличи присъствието си и в парламента, и в местната власт. Те са стабилизиращ фактор в управлението. Това беше потвърдено и от Бойко Борисов в Брюксел, каза Димитър Аврамов.

Волен Сидеров е обикновен идиот. Той прави тези неща не за първи път. Когато прави това постоянно, се нарича хулиганство и не трябва да му се обръща внимание. Такъв тип публично поведение е обречено. Не трябва заради една черна овца да се сваля имунитетът на депутатите. Няма смисъл за един човек да се променят правилата, каза социологът.

ДПС е българска партия, макар мнозинството да е с турски имена. Те са точно толкова корумпирани, колкото и другите партии. На пресконференцията снощи те защитиха изборния си резултат. Първите две политически сили не се появиха в изборната нощ, което прави лошо впечатление. ДПС в изборната нощ играха по правилата и обясниха позицията си, смята Аврамов. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!