Иван Портних печели убедително изборите за кмет на Варна с над 57%

Иван Портних
Снимка: БГНЕС

Досегашният кмет на Варна Иван Портних печели убедително изборите за кмет с над 57 процента. 

След вота на варненци той благодари за оценката на хората за започналата промяна в града и заяви, че обновяването му ще продължи.

Във Варненска област кандидатите на ГЕРБ за кмет печелят вота в Аврен, Аксаково, Бяла, Ветрино и Девня. В Белослав, Вълчи дол, Долни чифлик и Провадия ще има балотажи. В Суворово спечели Павлин Параскевов - досегашен кмет на общината, същата е ситуацията в Дългопол, където кмет отново е Маринка Иванова. 

ГЕРБ ще има мнозинство в новия Общински съвет на морската столица, който ще бъде с пъстър състав. В район „Младост“ изборите за кмет спечели на първи тур досегашният кмет Христо Христов, Георги Недев отново е кмет на район „Одесос“. В районите „Приморски", “Владислав Варненчик“ и „Аспарухово“ ще има балотажи тази неделя. 

Звездица има нов кмет - Николай Георгиев от ГЕРБ, в Константиново новият кмет се казва Марияна Полихронова от НФСБ. Постовете си запазват Гергана Петкова - кмет на Казашко за пети път и Светослав Райков - отново избран за кмет на Каменар. На балотаж в село Тополи отиват Демир Георгиев - досегашен кмет, и Благовест Георгиев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!