Кметът на Брезник Васил Узунов за втори път печели изборите като независим кандидат

Снимка: БГНЕС

Още на първия тур с гласовете на 54,73 на сто от избирателите досегашният градоначалник подпечати и втория си мандат. Основният му опонент - бившият шеф на местното полицейско управление в Брезник Иван Тинков, издигнат от БСП, остана далеч след него - с 13,84%.

Голямата изненада в изборите в Брезник е ОбС, където водеща политическа сила ще бъде Българската социалдемократическа партия с пет спечелени мандата от общо 13. С по три мандата след социалдемократите останаха ГЕРБ и БСП. Още една партия ще има свои представители в местния законодателен орган през следващите четири години. Това е Нова алтернатива, която успя да вкара двама съветници.

В четири от седемте кметства в общината, където се избира кмет, ще има балотажи. В идната неделя жителите на Кошарево, Слаковци, Ноевци и Бегуновци отново ще пускат бюлетини за местни управници. Гласуването приключи за Гигинци, където за кмет беше избрана Цана Сандова от АБВ, за Долна Секирна, чийто жители гласуваха доверие и избраха Богомил Савов от ГЕРБ, и за Велковци, където спечели независимият кандидат Василка Стоичкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!