ГЕРБ: ЦИК е виновна за хаоса в "Арена Армеец"

Данаил Кирилов
Снимка: БГНЕС
Управляващите от ГЕРБ прехвърлиха вината върху Централната избирателна комисия за случващото се в зала Арена Армеец и поискаха оставката й. На нарочен брифинг от партията поискаха предходното правителство на БСП и ДПС да поемат политическата отговорност за случващото се, след като изборите се провеждат по избрания от тях Изборен кодекс. Данаил Кирилов коментира: 
Настоящото ръководство на ЦИК е доминирано от това мнозинство. Би следвало да носи отговорност за това. Идеологът на настоящия изборен кодекс г-жа Мая Манолова обявяваше, че тази Централна избирателна комисия ще бъде професионална. Не следва и не е добросъвестно политическо поведение политическите ни опоненти да ескалират напрежение , което е предпоставено от техните действия.
.
От ГЕРБ определиха като ненавременна реакцията на ЦИК да изпратят сътрудници, за да се подобри работата с приемането на изборните документи. 
От партията благодариха на членовете на секционните комисии и призоваха към търпение на всички, които чакат повече от 30 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!