Кметът на Видин ще бъде избран на балотажа

Снимка: Радио Видин

На балотаж ще бъде избран кмет на община Видин. В четири общини от областта кметове са избрани още на първия тур на местните избори. Вече е ясно как са гласували на референдума хората във Видин.

В община Видин на балотаж ще се явят Росица Кирова от местна коалиция "Единни за промяна“ и Огнян Ценков от партия ГЕРБ. Според данните от обработени 82% от протоколите на избирателните секции, Кирова води с 26,26%. 21 % са гласували за Огнян Ценков.

В общините Бойница, Брегово, Макреш и Чупрене изборът за кмет е решен още на първия тур. Преизбрани са досегашните кметове Анета Генчева, Милчо Лалов, Иван Каменов и Ваньо Костин.

В шест от общините в областта настоящите кметове ще се явят на балотаж. На местните избори е отбелязана висока избирателна активност в по-малките общини. В три села в община Грамада изборът приключи още в 16 часа, след като в секциите там гласуваха 100% от хората, включени в избирателните списъци.

На референдума в област Видин гласуваха 42,25 % от хората, които имат право на вот. "За" са се произнесли 61,73%. 28,27% са гласували против.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!