Татяна Дончева: "Движение 21" има 25 общински съветници на този етап

Снимка: БГНЕС


"Движение 21" се представи прилично на местните избори. Удвоили и утроили сме резултата на места, където не сме били досега. Това каза за “Хоризонт” в предаването “12+3“ лидерът на "Движение 21“ Татяна Дончева. Тя беше категорична, че тежестта на купения вот е неоспорима и допълни:

Имаме 25 общински съветници на този етап. Могат за страната да са и повече, защото има четири общини, в които ще обжалваме резултатите, защото там не получаваме мандат за 3-4 гласа, а в Горна Оряховица – за половин. Бяхме ощетени в Софи и Варна.


Организацията на изборите беше скандална. Имаше изключителна некомпетентност. Да се поправят по няколко пъти протоколи на секционни избирателни комисии и да се броят на ръка преференции е безумно. Трябваше да се премисли предварително броя на секционните избирателни комисии и прилагането на Изборния кодекс. Абсурдно е в някои градове да достигат количеството на недействителните бюлетини до 10%.


Според Татяна Дончева започването на консултациите за промяна в Конституцията за отпадане на депутатския имунитет не е удачно решение.

Интервюто чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!