Николай Димитров: Избирателите в Несебър гласуват за личности, а не за партии

Снимка: БГНЕС

Партията "Море“ на строителните предприемачи братя Диневи отново е първа политическа сила в Несебър. На второ място е партия Български социалдемократи, а ГЕРБ остават на 3-то място. Това им осигурява едва 3-ма общински съветници в морската община. Традиционните партии отстъпват място на бизнес формациите.

Николай Димитров, който убедително тръгна към своя трети мандат с над 3 хил. гласа, каза, че той никога не е бил опонент на ГЕРБ:

Всяка община е различна и местните избори също. Тук ние работихме през годините и този местен вот е не по партии, а той е за хора и личности, работещи за града. Тук имаше 72% избирателна активност. Това доказва, че гражданите са амбициозни за развитието на своята община. Тук не става дума за партиен модел. Вотът в по-голямата си част е мажоритарен. Местните избори са различни от парламентарните.

Той коментира, че големият брой новорегистрирани временни работници в Обзор и други морски градове подменя вота:

Има проверка и всички тези регистрации, които стават по кметствата, се правят лично от кмета на кметството с отговорния по службата ГРАО. Предполагам, че когато тези хора са регистрирани, са внесени всички необходими документи.

Интервюто чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!