Тодор Попов е кмет на Пазарджик за трети път

Снимка: БГНЕС

Тодор Попов е новият кмет на Пазарджик с над 58% подкрепа. Това сочат резултатите при преброени 90% от протоколите. Той остава начело на града за трети мандат. Пред „Хоризонт“ Попов обеща организационни и кадрови промени и коментира:

Ние сме скромни селски политици, както се казва, но си вършим добре работата и атестатът за това е доверието на хората.

Ниската избирателна активност в Пазарджик, според кмета, се е дължала на „изключително негативната“ кампания, което е подразнило хората.

Вече 7-ми месец продължава проверката. Какво ли не провериха! Да, имам имот в Пателеница, аз съм го декларирал и всички знаят колко струва.

Относно работата в общинския съвет Попов заяви:

Аз с ГЕРБ никога не съм имал проблем, те имат проблеми с мен.  Аз ще си поддържам същата линия, въпрос на интелигентност от тяхна страна е какво ще решат да направят. Въпрос на тяхна политическа тактика е, но считам, че оттук нататък изборите приключиха и трябва да работим.

Опонентът му от ГЕРБ Найден Шопов обяви, че признава изборния резултат: 

Отново имаше много нарушения, които бяха идентични с предишния тур. За съжаление, избирателната активност ни изигра лоша шега. Като цяло, резултатът на г-н Попов показа, че той има спад, дори от първия си тур, докато при мен има ръст.

Като общински съветник ще продължавам борбатаси срещу модела Тодор Попов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!