Корман Исмаилов: И ДПС би подкрепила обща кандидатура на десните партии за президент

Снимка: БГНЕС

Това бяха първите избори за Реформаторския блок като коалиция и най-трудните заради силната вътрешна конкуренция, призна в интервю за предаването "Преди всички" Корман Исмаилов - лидер на партията "Свобода и достойнство", част от РБ:

Нашите избиратели най-много се възползваха от преференциите във вота и това допринесе за добрите резултати. Разбира се, добрата работа с избирателите и донякъде политиката на централно ниво мисля, че даде отражение.

Според него предстои партиите в коалицията да направят анализ за по-нататъшното си партньорство, тъй като споразумението между тях е било до приключването на местния вот.

За нас е важно да разгърнем потенциала на Реформаторския блок занапред, а това минава през повече консолидация и през повече обединение, повече ефективност като консолидирана структура
, смята Корман Исмаилов.

Категорично вярвам, че можем отрано да се обединим около фигура, около обща кандидатура на десен кандидат за президент. Мисля, че и ДПС би подкрепила една подобна кандидатура на десните партии. Не го казвам като закачка, а като очакване, защото ДПС изпадна в изолация
, каза още лидерът на партията "Свобода и достойнство".

Цялото интервю с Корман Исмаилов можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!