Местан: ДПС постигна целта си – елиминиране на стратегията за "отслабване и измитане" на ДПС

Снимка: БГНЕС

ДПС е трета политическа сила след балотажа, но втора при еднопартийните листи, обяви лидерът на движението Лютви Местан. Според него за партията не е подаден нито един корпоративен глас и убедително се запазва присъствието на ДПС:

ДПС постигна целта си - елиминиране на стратегията за отслабване на ДПС и за измитане - категорично провали тази стратегия на политическите ни опоненти. Имаме 33 кметове, избрани с еднопартийни листи, още шест коалиционни, за които имаме абсолютни основания. ДПС и в количествено отношение съхранява и разширява позициите си в местното самоуправление. Имаме чувствителен ръст по отношение на общия брой съветници в сравнение с 2011 година - от 700 с близо 100 съветници повече.

Местан изтъкна, че големият проблем на тези избори е в недействителните бюлетини:

Всяка недействителна бюлетина е несвършена работа от нас, ръководствата на партиите. Лошата новина за нашите опоненти е, че ние ще сведем до минимум недействителните бюлетини на следващи избори - били те парламентарни или местни, ще разгърнем огромна по мащабите си обучителна кампания, далеч преди местните избори. Това ще бъде една от основните задачи пред структурите на ДПС.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!